Joc Tradicional i Popular

Durant tot el dia es podrà gaudir de jocs tradicionals i populars, aquells jocs que des de temps enrere continua perdurant, passant de generació en generació. També, es portaran a terme tallers i altres activitats relacionades amb els jocs tradicionals. Trobarem també paradetes d’artesans i botigues de jocs tradicionals i populars, com per exemple, titelles o jocs de fusta…

 

Jocs Tradicionals

La Fundació Maresme i l’entitat L’Ànonima ens portaran Jocs Tradicionals i Populars. 

La Fundació el Maresme ens acostarà a la diversitat a través dels Jocs d’en Santi. Són jocs gegants de fàcil manipulació i estan pensats per donar a conèixer la discapacitat intel·lectual de manera lúdica, educativa i participativa. Potencien l’aprenentatge a través del joc i la cooperació, i estan elaborats amb material reciclat per part de la Comissió de Jocs d’en Santi, formada per professionals i persones ateses a la Fundació. Amb ells, grans i petits gaudiran d’una bona estona de joc amb valor social.

Activitat gratuïta

Jocs Gegants

L’entitat Pinxo Carbassó convertirà aquest espai en un món de jocs, imaginació i diversió en format gegant. Un espai obert i gratuït durant tot el dia.

Paraulògic i altres jocs

El Centre de Normalització Lingüistica ens proposa jugar al Paraulògic. 

El guanyador tindrà premi!

 A més, ens presentarà el programa Totjoc que promou el joc i la joguina en català. Jocs en llengua catalana, botigues on els pots trobar i molt més!

Horari: 10:30h a 14h

Lectura amb conte jocs

La biblioteca de Mataró dinamitzarà un espai gratuït de Llibres amb un toc lúdic. Tota una recopilació de llibres que ens permetran gaudir d’una lectura amb conte jocs.

Un exemple és el llibre Un Llibre, on es convida al petit lector a prémer aquest un cercle groc amb el dit i esbrinar què passa. Per saber la resposta simplement cal capgirar la pàgina. Cercles vermells, grocs i blaus es desdobleguen, creixen i fins i tot estan a punt de caure per la vora del llibre o volar fins a desaparèixer.