Joc Tradicional i Popular

Durant tot el dia es podrà gaudir de jocs tradicionals i populars, aquells jocs que des de temps enrere continua perdurant, passant de generació en generació. També, es portaran a terme tallers i altres activitats relacionades amb els jocs tradicionals. Trobarem també paradetes d’artesans i botigues de jocs tradicionals i populars, com per exemple, titelles o jocs de fusta…

 

Jocs Tradicionals

La Fundació Maresme i l’entitat L’Ànonima ens portaran Jocs Tradicionals i Populars. 

La Fundació el Maresme ens acostarà a la diversitat a través dels Jocs d’en Santi. Són jocs gegants de fàcil manipulació i estan pensats per donar a conèixer la discapacitat intel·lectual de manera lúdica, educativa i participativa. Potencien l’aprenentatge a través del joc i la cooperació, i estan elaborats amb material reciclat per part de la Comissió de Jocs d’en Santi, formada per professionals i persones ateses a la Fundació. Amb ells, grans i petits gaudiran d’una bona estona de joc amb valor social.

Activitat gratuïta

Jocs Gegants

L’entitat Pinxo Carbassó convertirà aquest espai en un món de jocs, imaginació i diversió en format gegant. Un espai obert i gratuït durant tot el dia.

Taller de Jocs de Màgia

El Mag Manu Llari ens acostarà la seva màgia. La seva creativitat i màgia l’ha portat a poder treballar com a mag assessor creatiu en diferents programes de televisió, entre ells, en un dels millors mags del moment, el Mag Pop (Antonio Díaz), en dos dels seus programes televisius un amb “Discovery Max” al programa “48 hores” amb la participació de grans artistes com: Antonio Orozco, Chenoa, David Bustamante, Joaquin Reyes, etc… i també en diversos episodis de “Tv3” al programa “Res és impossible” amb què va aconseguir viatjar per moltes parts del món: Berlín, Marroc, Londres, Lisboa, Brussel·les…

Hora: 12h

Taller gratuït amb places limitades. Places exhaurides

Scrabble Gegant

El Centre de Normalització Lingüistica ens portarà un Scrabble Gegant. A més, ens presentarà el programa Totjoc  que promou el joc i la joguina en català. Jocs en llengua catalana, botigues  on els pots trobar i molt més!

Horari: 10h a 13h

Espai Llibres Gamificats

La biblioteca de Mataró dinamitzarà un espai gratuït de Llibres amb un toc lúdic. Tota una recopilació de llibres que requereixen d’una interacció basada en elements del joc, una interacció gamificada.

Un exemple és el llibre Un Llibre, on es convida al petit lector a prémer aquest un cercle groc amb el dit i esbrinar què passa. Per saber la resposta simplement cal capgirar la pàgina. Cercles vermells, grocs i blaus es desdobleguen, creixen i fins i tot estan a punt de caure per la vora del llibre o volar fins a desaparèixer.

Edicions del Pirata portarà una selecció de contes de 0 a 12 anys, on no poden faltar un munt de llibres jocs!

Hores de diversió per als nens i un xic de pau i tranquil·litat per a la resta de la família.

Llibres endevinalles, l’Ot el bruixot, memories, per a buscar diferències, amb jocs de taula i de busca i troba! N’hi ha per a tots els gustos!